Sakarya Üniversitesi, gerek başarılarıyla gerekse pratik alandaki farklılıkları ve deneysel üstünlükleri ile özellikle mühendislik, tıp, hukuk, ilahiyat gibi bölümlerin en fazla rağbet gördüğü yüksek puanlı üniversitelerinden olmuştur. Başarı sıralamasında ve puanlarda gösterdiği başarıyı, lisans dönemindeki eğitimiyle de sürdüren Sakarya Üniversitesi, öne çıkan bölümleriyle en iyi üniversitelerden oluyor. Şimdi Sakarya Üniversitesinin En İyi, En Başarılı ve En Rağbet Gören bölümlerini inceleyelim…

1-TIP FAKÜLTESİ

2012 yılında Sakarya Üniversitesi özgünlüğünde kurulan ve günümüze kadar devam eden Tıp Fakültesinin misyonu, üst düzeyde bilgi birikimine sahip, iyi tanı koyabilen ve tedavi yapabilen, koruyucu hekimliği ve toplum sağlığını ön planda düşünen, iyi iletişim kurabilen, araştırmacı, etik değerleri gözeten ve toplum lideri niteliklerine sahip ”iyi” nitelikli ve yeterli hekimler yetiştirmek, topluma bilimsel, çağdaş düzeyde, kaliteli sağlık hizmeti sunmak, yaptığı araştırmalarla evrensel bilgi birikimine katkıda bulunmak, toplumu daha sağlıklı kılabilmek için üretilecek sağlık politikalarında söz sahibi olmaktır.

Bu bağlamda ahlaklı birer doktor  etiştirmeyi hedefleyen Fakülte, Türkiye’de ki en iyi Üniversitenin 68, en az puanla alan üniversitenin ise 40.000 başarı sıralaması ile tercih edildiğini düşünürsek, Sakarya Üniversitesi 9.000 olan başarı puanıyla oldukça yüksek bir konuma sahip olur. Özellikle devlet üniversiteleri arasında en iyi 16. üniversite oluşu Tıp Fakültesini önemli bir konumda tutuyor. 2018 tercih kılavuzuna göre taban puan 478 ikeni tavan puan ise 497’dir. Uzun yıllar alınacak olan bu zorlu eğitimi, eğer siz de Sakarya Üniversitesinde yapmak istiyorsanız, tercih listenize Sakarya Üniversitesini ekleyebilirsiniz.

2-HUKUK

Esentepe Kampüsünün yeni binalarından olan Hukukçuları kampüste kıskanmayan yoktur herhalde.. Özellikle hukuk fakültesinin uygulamalı ders işleme yöntemleri ve sürekli hukuk alanında düzenlenen konferanslar ile meşhurdur. Eğer Sakarya Üniversitesinde Hukuk Fakültesinde okuyorsanız, bilin bakalım üniversitemizin başarı sıralaması, puanları neler..

Türkiye’deki en başarılı üniversitenin Hukuk başarı sıralaması 111 iken, en düşük sıralama ise 150.000’dir. Sakarya Üniversitesi ise,
22.000 başarı sıralaması ile başarısını belli eder. Öte yandan tavan puanın 526, taban puanın ise 339 olduğu üniversiteler arasında Sakarya Üniversitesinin puanı ise 418 dir. Kampüsün en gözde bölümü olan Hukuk Fakültesine gitmek istiyorsanız, tercihleriniz arasına Sakarya Üniversitesini ekleyebilirsiniz.

3-BİLGİSAYAR ve İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ

Sakarya Üniversitesi temelleri Mühendislik Fakültesi temelleri üzerine kurulduğundan yine en köklü ve en başarılı bölümleri arasında Mühendislik Fakülteleri önde gelir. Esentepe Kampüsü içinde en eski binalara sahip yine Mühendislik Fakülteleridir, buradan hareketle ilk fakülte olduğunu anlayabilirsiniz. Özellikle İnşaat ve Bilgisayar bölümleriyle öne çıkan fakülte, türkiyenin en yüksek üniversiteleri arasında ortalamaya yakın bir konumdadır. Şimdi tek tek Sakarya Üniversitesinin diğer üniversitelere göre başarı durumunu inceleyelim.
Bilgisayar Mühendisliği, Türkiyenin en iyi Bilgisayar Mühendisliği bölümü 244 ile öğrenci alırken, en düşük sıralamayla 230.000 inci öğrenci yerleşebiliyor. Başarı sıralamasına Sakarya Üniversitesinin verilerini eklersek, 72.000 başarı sıralaması ile geleceğin Bilgisayar Mühendislerine yuva olduğunu görebiliriz.

Yine Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde tavan puan 535, taban puan 244, Sakarya Üniversitesinin puanının ise 363 olduğunu söyleyebiliriz. En iyi üniversitelere yaklaşma yolunda ilerleyen Sakarya Üniversitesi, ortalamanın çok üstündeki başarı sıralaması ve puanıyla tercih edilen üniversitelerdendir.

İnşaat Mühendisliği, Türkiyenin en iyi İnşaat Mühendisliği bölümü 7000 ile öğrenci alırken, en düşük sıralamayla 244.000 inci öğrenci yerleşebiliyor. Başarı sıralamasına Sakarya Üniversitesinin verilerini eklersek, 109.000 başarı sıralaması ile geleceğin İnşaat Mühendislerine yuva olduğunu görebiliriz.

Yine İnşaat Mühendisliği Bölümünde tavan puan 479, taban puan 244, Sakarya Üniversitesinin puanının ise 245 olduğunu söyleyebiliriz. En iyi üniversitelere yaklaşma yolunda ilerleyen Sakarya Üniversitesi, ortalamanın çok üstündeki başarı sıralaması ve puanıyla tercih edilen üniversitelerdendir.

4-İLAHİYAT FAKÜLTESİ

Esentepe Kampüsünün en yeni binası olan İlahiyat Fakültesi, yeni ve modern tasarımı, kantini ve sınıflarıyla hemen kendini belli ediyor. Sakarya Üniversitesi İlahiyat bölümü ile iddalı fakültelerden..

Türkiyedeki en iyi İlahiyat Bölümü 4.000 başarı sıralaması ile öğrenci alırken, en düşük başarı sıralaması ise 130.000’dir. Sakarya Üniversitesi ise, 35.000 ile öğrenci almaktadır. Başarı Puanlarına gelecek olursak, tavan puan 449 iken taban puan 329’dur. Sakarya Üniversitesi ise 383 puanla öğrenci almaktadır. Bu puanlardan da anlaşılacağı üzere Sakarya Üniversitesi İlahiyat Bölümünde oldukça iddialı ve yeni imkanlarıyla öğrencilerini bekleyen en iyi üniversitelerdendir.

5-EĞİTİM FAKÜLTELERİ

Sakarya/Hendek’te geniş bir alana kurulu Eğitim Fakülteleri, Sakarya Üniversitesindeki eğitim anlayışının en önemli göstergelerinden ve öğretmen yetiştirme gayesiyle yalınlaşmış bölümlerdendir. Diğer eğitim fakültelerinin aksine, bir alanda tek fakülte ve çeşitli bölümden oluştuğundan daha akademik bir tablo çizen Sakarya Üniversitesi yine rağbet gören Eğitim Fakülteleri arasındadır. Örneğin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Bölümü üzerinden oranları inceleyecek olursak, En iyi üniversitenin 10.000 başarı sıralaması ile öğrenci aldığını, öte yandan en düşük üniversitenin 400.000 başarı sıralamasında öğrenci aldığını görebiliriz. Bu durum Sakarya Üniversitesinde ise 40.000 ile öğrenci alarak oldukça yüksek bir sıralamaya sahip ve en iyi ilk 15 Devlet Üniversitesi arasındadır. Puan durumuna gelecek olursak, Türkiye’deki tavan puan 441, taban puan 250, Sakarya Üniversitesinin puanı ise 394’tür. Eğer siz de PDR eğitimini Eğitim Fakültesinin geniş ve uygulamalı imkanlarından yararlanarak geçirmek isterseni, Türkiye’de ki en iyi PDR Bölümüne sahip üniversitelerden olan Sakarya Üniversitesini tercih edebilirsiniz. İşte Sakarya Üniversitesinin en çok tercih edilen, en yüksek sıralama ve puanlara sahip başlıca bölümleri bunlardı. Şimdi ise gelelim Sakarya Üniversitesini tercih ederseniz yararlanabileceğiniz bazı avantajlara..

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Sakarya Üniversitesinin araştırmacı, yenilikçi, bilimsel fikirlere ve projelere yönelik öğrenciler yetiştirmek ve bu öğrencileri uygulamalı alanlarda bilgilendirmek ve geliştirmek için hizmet veren FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 1993 yılından bugüne Sakarya Üniversitesinde hizmet vermektedir. Özellikle Fen ve Mühendislik bölümleri kapsamında Yüksel Lisans, Doktora, İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans, Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans, İş Deneyimli Tezli Yüksek Lisans programları vererek, öğrencilerin bilgi ve statü artışına imkan
sağlıyor.

Özellikle sayısal ağırlıklı Fen Bilimleri Bölümleri için büyük bir şans olan Enstitü ödüllü ve oldukça başarılı bir kurumdur…

KÜTÜPHANE Sakarya Üniversitesinin bir diğer ayırt edici özelliği ise Kütüphanesidir. Onbinlerce öğrenciyi barındırmaya kapasiteli Kütüphane’de 7/24 verilen hizmet, on binlerce ansiklopedi, kitap ve kaynak, ders çalışmaya elverişli sessiz ve rahat ortamı, ara vermek istediğinizde oturacağınız kantini ile ders çalışmayı zevkli hale getiriyor.

KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ

Sakarya Üniversitesindeki tüm öğrencilerin ortak kullandığı Kültür ve Kongre Merkezi akademisyen, dekan, profesör, konuşmacı ve birçok yetkili önemli kişiliği ağırlayarak öğrencilere hizmet vermektedir. Üniversitedeki tüm bölümlerle alakalı ayrı ayrı önemli konuşmacılarla iş biriliği yapan Sakarya Üniversitesi, öğrencileri için en yararlı seminerleri düzenliyor. Sadece bölümle alakalı değil, her öğrenciyi ilgilendirebilecek ortak konuları da ele aldıkları seminerler ile büyük ilgi topluyorlar. MEDİKO SAĞLIK MERKEZİ
Kampüste, Fen Edebiyat Fakültelerinin arasında bulunan Mediko Sağlık Merkezi, özellikle acil durumlarda öğrencilerin birkaç dakika içinde ulaşıp müdehale şansı yakaladıkları, üniversiteye ait bir sağlık kuruluşudur. Mediko da profesör hekimlerin yanı sıra eğitim amaçlı pratisyen hekimler de bulunur. Oldukça rağbet göre sağlık kuruluşu, uygun fiyatlarıyla da öğrencilerin bütçesine yardımcı olur.

SPOR TESİSLERİ

Besyo Binasının bünyesinde bulunan, spor hizmetlerinden bazıları şunlardır: Kapalı Yüzme Havuzu, basketbol, voleybol ve futbol sahaları ve buna benzer spor faaliyetleriyle ön plana çıkıyor. Sadece BESYO öğrencileri değil, Kampüste bulunan tüm öğrenciler bu hizmetlerden yararlanarak kampüs hayatını eğlenceli hale getirebilirler.

ÖĞRENCİ TOPL ULUKLARI

Akademik eğitimin yanı sıra sosyal alanda da faal olmayı hedefleyen Sakarya Üniversitesi, bünyesinde bulundurduğu öğrenci topluluklarıyla öğrencilerin katılımı sonucu sosyalleşmelerine yardımcı oluyor.